Scouting logo

Zomerkamp 2014 Scouts

25
jul
2014

Op zaterdag 5 juli 2014 verzamelden we met alle scouts op het clubhuis. Enkele waren te laat, toen iedereen er was stapten we op de fiets en begonnen aan onze fietstocht naar Neede.

Zaterdag 5-7-2014

We hadden onderweg 2 posten. 2 gidsen vielen onderweg met fiets en al op elkaar. Op de fiets was het heel gezellig want een paar gidsen waren de hele weg bezig met liedjes zingen. Na een lange fietstocht kwamen we aan bij het kampterrein, we gingen openen, kregen de kamp T-shirts en de rondes en patrouilles met bekend gemaakt. Na de T-shirts konden we begonnen met het sjouwen van de tent, balken en de bagage. Toen alles gesjouwd was begonnen alle rondes en patrouilles met kampopbouw. Later kregen alle rondes en patrouilles een geldbedrag om de hele week van rond te komen p.s. het was nepgeld. De R.L., P.L.,    A.R.L. en de A.P.L gingen de noodzakelijke spullen halen bij de leiding, die hadden een kraampje er staan en een bel waar je aan moest bellen. Toen alles er was begonnen we met koken. Toen de inspectie eend was geweest begonnen we met de afwas. We hadden een taakverdeling gemaakt voor de hele week. Iedereen deed zijn taak, later kwam de inspectie controleren op: de tent, de keuken(alles netjes, geen afval rond terrein, knopen goed vast etc.) S’avonds gingen we met z’n allen voetbal kijken op de beamer.       Nederland VS Costa Rica. Na de eerste helft kon je zelf kiezen of je nog verder wou kijken of nog in je tent wou kletsen.

Zondag 6-7-2014

Vandaag was het themadag, dit werd georganiseerd door Marlie en Tim. Iedereen deed die dag zijn thema kleding aan. Je moest met je ronde/patrouille allemaal verschillende spelletjes en met die spelletjes kon js weer geld verdienen. Al die spelletjes waren in het thema “Disney”. S’avonds wouden we een spel gaan doen in het bos alleen begon het te regenen dus dar werd een avondje weerwolven in de legertent.

Maandag 7-7-2014

vandaag gingen we tocht lopen. Met routetechnieken moest je de weg vinden. Onderweg had je 3 posten, bij de eerste post zaten we bij Myrthe en Ewout we moesten memorie spelen. Tweede post waren Rick en Wouter met vlotvaren je moest eerst een stuk rennen naar het vlot toe en dan met vlot zo snel mogelijk terug in het water.  Bij de derde post zaten Myrthe en Ewout weer. Daar moesten we een soort IQ test doen. Wij waren verkeerd gelopen, het ging mis met kompas schieten. Wij liepen een weg op genaamd de Benninksdijk een superlange zandweg we waren bijna aan het einde, maar we waren kapot. Dus rimke en ik belde aan bij een huis en Anniek liep ietsjes verder tot het einde van de straat. We moesten de andere kant op. We kwamen bij een visvijver daar zat een man te vissen, ik vroeg aan de meneer of ik even de leiding mocht bellen. Dat mocht, ik kreeg wendy aan de lijn. Rick die kwam ons met wendy’s auto ophalen. Toen hij er aan kwam zei hij: heejj dames, lift nodig:roll:. S’avonds hadden we een Disney Quiz georganiseerd door Rick en Wouter.

Dinsdag 8-7-2014

Vandaag gingen we zwemmen bij zwembad ” De Wilder” in Haaksbergen. S’avonds speelden we levend cluedo in het bos.

Woensdag 9-7-2014

Vandaag begonnen we met triviant een spel in de legertent, daarna ging je in je eigen keuken even eten en je kreeg daarna vrije tijd Wouter had een slekline mee genomen en Rick natuurlijk luchtbuks. S’avonds speelden we een potje weerwolven en dodende straal. En s’nachts werden we wakker gemaakt en kregen we midden in de nacht tandenpoets les van Rick en Wouter.

Donderdag 10-7-2014

vandaag begonnen met een spel dat je handtekeningen moest verzamelen van Disney figuren, dit waren natuurlijk de leiding die in het bos rendden. Tussen de middag gingen we broodjes bakken boven het kampvuur. S’middags moesten we de leiding kopen voor bloedraat. S’avonds hadden we bloedraat. Eerst was de leiding aan de beurt en daarna de gidsen en verkenners.

Vrijdag 11-7-2014

Dit was al weer de laatste dag van het kamp, iedereen begon met tent opruimen spullen in tassen proppen etc. Iedereen begon met keuken en tent afbouw. En alle spullen moesten weer naar de container worden gesjouwt. Toen alles klaar was kwam wendy aanzetten met patat, even later staptten we allemaal weer op de fiets terug naar Losser. We hadden 2 keer pauze de laatste pauze was bij de Jumbo in Glanebrug, daar kregen we een ijsje. Toen we weer aankwamen op kampterrein stonden al onze ouders er al ons op te wachten. Dit was het einde van een superleuke week zomerkamp!!

groetjess ⇨ Anniek en Romy.

Top