Scouting logo

Weekendkamp Gidsen

15
mei
2013

Vrijdag

Wij zijn dit jaar weer op weekendkamp geweest. En we hebben weer een gezellig en leuk weekend gehad.

weekendkamp_gidsen_2013_1

We zijn vrijdag begonnen met het installeren van Sharon. Dus nu is ze dan een echte leiding, zeiden de gidsen. Daarna gingen we de zandvlakte op en daar hebben we een leuk spel gedaan genaamd het cycloop spel. Het speelveld ziet er namelijk het zelfde uit als 1 oog. De bedoeling van dit spel was dat je muntjes van buiten het oog naar het midden van het oog brengt. Maar in het oog staan een paar gidsen om dat tegen te houden. Dit spel vonden ze erg leuk. Daarna hebben we nog een potje dodende straal gespeeld. En na een kop thee gingen we weer terug naar clubhuis en daar brandde een heerlijk warm vuurtje. Voor het slapen gaan hebben we een potje weerwolven gespeeld. Dat is het favoriete spel tijdens een kamp bij de gidsen. Zodra de wolven bekend waren mochten ze naar hun slaap zaal.

weekendkamp_gidsen_2013_3 Zaterdag ochtend,

zaten we al weer vroeg aan het ontbijt. En tijdens de afwas hebben de gidsen bedacht om de jas van Rick in de vlaggenmast op te hangen. Dat vonden ze blijkbaar leuk. Zodra de afwas klaar was gingen we van eierdoosjes mooie poppetjes maken. Zodat we na de lunch er een leuk spel mee konden doen. De poppetjes werden verspreid op het veld neer gezet. En dan gingen ze om de beurt met pijl en boog op de andere poppetjes schieten. Wouter vond dit spelletje niet echt leuk. Zijn poppetje werd namelijk als eerste geraakt door een pijl van Romy S. Wij vonden het allemaal wel leuk.

weekendkamp_gidsen_2013_5Toen het spel voorbij was mochten de dames de talenten show voorbereiden. En konden de leiding het avond eten voorbereiden. We hadden namelijk een leuk idee om een pannenkoeken restaurant met cocktail bar te doen. Wanneer alle voorbereiding klaar was en de zaal aangekleed mochten de dames eindelijk aan tafel. Daar kregen ze een menukaart waar ze een pannenkoek uit konden kiezen en het door geven aan de obers. Vervolgens werden de pannenkoeken door Myrthe en Wendy gebakken. Verder konden ze ook een alcoholvrije cocktail bestellen aan de bar bij Petra. Er zijn een hele boel pannenkoeken gegeten en drankjes gedronken. Het was volgens mij een geslaagde maaltijd. En natuurlijk mochten de dames afwassen. Want niemand kon de obers, koks of barvrouw betalen.

weekendkamp_gidsen_2013_6Zo en toen was de avond begonnen en stond er een heel mooi talenten jacht gepland. De dames hadden allemaal erg leuke stukjes bedacht. Van “One Direction” tot boerenliedjes en van “Hotter then my daughter” tot grote improvisatie show. We hebben erg genoten van alle optredens. En de winnaar van deze avond waren de leden van “One Direction”. En als afsluiting van deze dag hebben we nog een potje weerwolven gedaan. Het begint al bijna een verslaving te worden bij die dames. Ze kunnen gewoon niet slapen als ze het niet hebben gespeeld. Maar na het spel sliepen ze ook wel snel.

weekendkamp_gidsen_2013_7Zondag

Zo en toen hadden we al weer zondag ochtend. We waren lekker aan het ontbijten toen Wendy dacht, ik ga lekker tosti’s bakken. En oooohhh wat waren ze lekker. Dat was dus een heerlijk ontbijt zodat we een mooi potje slagbal konden doen. En we hadden dit keer hele mooie teams namelijk leiding (3 personen) tegen de gidsen (10 personen). Het was een spannende wedstrijd. De gidsen mochten beginnen met slag. Ze haalde redelijk wat punten binnen. Maar na 3 uitjes was dan toch de leiding aan slag. En die sloegen home run naar home run. Na 3 uitjes mochten de leiding weer in het veld staan en daar deden ze het niet zo best meer. Uiteindelijk de gidsen hebben toch gewonnen. Misschien toch niet zo handig 3 tegen 10.

weekendkamp_gidsen_2013_8
Spel voorbij en even tijd voor jezelf. Wat ga je dan doen. Nou je haalt dan gewoon alle grote tonnen uit de schuur en ga je er in zitten en rollen van een klein bergje. Of je gaat er gewoon op staan en proberen er op te lopen. Niet zo makkelijk dan je denkt. Je kunt natuurlijk ook gewoon op zitten en broodjes knakworst eten. Dus vervelen doen ze zeker niet op een gidsen kamp.

weekendkamp_gidsen_2013_10Na deze leuke tijd voor jezelf hadden we wedden dat op de planning staan. De dames werden in twee teams verdeeld en mochten tegen elkaar strijden. Een team mocht een briefje uit de bak halen en op briefje stond een opdracht. Ze konden de opdracht doen of het andere team kon het doen. Dan konden het andere team munten inzetten en ja of nee bordje. Het team moest dan de opdracht doen zoals, beschuit fluiten binnen een minuut, hoeveel personen passen er in grote blauwe ton, op je hoofd staan, bepaalde dingen verzamelen in bepaalde tijd of binnen een minuut alle memorie plaatjes omdraaien. Na de opdracht, werden de gewonnen munten uitbetaald. We hadden het zo spannend dat we niet eens doorhadden dat het kamp al bijna voorbij was. De ouders kwamen er namelijk al aan om de dames op te halen. Dus hebben we het spel maar gestopt en zijn we gaan sluiten.

Nou dit was dan ons kamp. Ik heb het erg naar mijn zin gehad en hoop dat de rest die op kamp het waren ook veel plezier hebben gehad.

Groetjes Wendy (gidsenleiding)

weekendkamp_gidsen_2013_11

Top