Scouting logo

Weekendkamp Gidsen

21
mrt
2016

Afgelopen weekend zijn de Gidsen op kamp geweest, het thema was “wie is de kerstman?” (afgeleid van wie is de mol). Er werd op zoek gegaan naar de echte kerstman. Wie werkte met de opdrachten en spelletjes tegen en wie niet?

Vrijdagavond zijn we het kamp begonnen om te collecteren voor Jantje Beton, na een kop thee en weer opgewarmd te zijn stapten we op de fiets richting het Gilderhauser Venn.

Aangekomen op onze overnachtingslocatie werden de Gidsen gelijk enthousiast, ze sliepen in stapelbedden! Na gauw alle spulletjes uitgepakt te hebben we gelijk het terrein verkend met dodende straal.

Bij het kampvuur hebben we lootjes getrokken wie dit weekend de kerstman zou zijn, dus wie moest dit weekend de spellen tegenwerken

Daarna werd er nog getrakteerd omdat een Gids jarig was geweest. Toen was het alweer tijd om naar bed te gaan.

De volgende ochtend werd het tijd om de blokhut te versieren in kerstsferen. Er werd een kerstboom versierd en verschillende kerstbollen opgehangen, maar ook de slaapzaal ontkwam er niet aan.

Na een potje pionnenroof was het alweer tijd om te lunchen. Na de lunch gingen we in 2-tallen een kerstpion knutselen, deze hadden we nodig voor het spel erna. We moesten in een groot veld elkaar afgooien met een zelfgemaakte speer.

Als je gemist had werd de kerstpion neergezet waar je speer neerkwam, dit ging net zolang door totdat iedereen afgegooid was.

Hierna hebben we met een pijl en boog geschoten totdat het tijd werd om te gaan eten.

Na het eten hebben we het grote quattro kerstspel gespeeld, we werden verdeeld in 3 groepen. De bedoeling was dat je aan de hand van opdrachten streepjes op een groo

t bord kon zetten. Je moest ervoor zorgen dat deze streepjes vakjes werden en wie de meeste vakjes had heeft gewonnen. Je kon streepjes verdienen door alleen of met je groep opdrachten te winnen of vragen te beantwoorden. Sommige opdrachten moest tegen een andere groepje.

SONY DSC

Zondagochtend was het alweer de laatste dag, na een paar kleine spelletjes hebben we zelf dasringen gemaakt. Met verschillende kleuren paracord zijn we aan de slag gegaan om mooie dasringen te knopen. Het resultaat is mooi geworden, hoewel niet iedereen hem af heeft gekregen.

Na de lunch werd alles opgeruimd en de aanhanger weer ingepakt. De ontknoping kwam dichterbij wie de kerstman was. Nadat iedereen de vragenlijst had ingevuld waarvan ze dachten wie nou de kerstman was stapten we op de fiets om richting Losser te fietsen. Met een smoesje waren we bij de Oelermars gestopt en hebben daar de bekendmaking van de kerstman gedaan. Het bleek dat Myrthe het hele weekend de kerstman was en maar 2 Gidsen hadden dat goed, maar Lieke heeft uiteindelijk gewoon omdat zij de meeste vragen goed had. Na de bekendmaking moest opeens

iedereen de jas uit doen en netjes in een hoefijzer gaan staan, want er moesten nog 4 Gidsen geïnstalleerd worden. Met 4 vers geïnstalleerde Gidsen zijn we naar het clubhuis gefietst waar verschillende ouders al op ons stonden te wachten.

Wij als leiding hebben een heel leuk en gezellig kamp gehad, wij gaan ervan uit dat de Gidsen dat ook hebben gehad!

Top