Scouting logo

Vader – zoon weekendkamp welpen

10
jun
2012

Het kamp waar vele vaders en welpen elk jaar enorm naar uit zien.
Zoals de titel al doet vertellen gaan met dit kamp de vader mee.

Bij de aankomst op het kampterrein in Usselo stond de koffie, ranja en de koekjes klaar.
Na de koffie en het openen van het kamp zijn we begonnen met een kennismakingsganzenbord.
Tijdens het spelen van het ganzenbord kwamen we achter vele bijzonderheden van de welpen en de vaders. Zo moesten ze hun favoriete hobby uitbeelden, hun naam schrijven met 5 natuurproducten, vertellen wat hun favoriete eten is en waarom , het leukste vakantie land enz. enz.

Na dit spel zijn we met de voorbereiding begonnen van het avond eten. Voor de vaders stond op het programma dat ze de grote hoeveelheid wortelen, uien en aardappelen mochten schillen en snijden.
Voor de welpen stond op het programma vuur maken en hout sprokkelen. Nadat beide onderdelen goed waren uitgevoerd hebben we een gezellig potje slagbal gespeeld. Lowie is verder gegaan met het klaarmaken van het avondeten. Na het spelen van het slagbal waren de eerste pakketjes al weer uit het vuur gehaald. Na het eten was er voor een ieder vrije tijd. Waar de welpen en vaders aan een zeer gezellig potje lummelen hebben gespeeld. Dit hebben we dan ook maar de rest van de avond gedaan.

Helaas werd het voor de welpen alweer tijd om naar bed te gaan. Wat ons toch de gelegenheid gaf om eens op eens lekker bij te kletsen met de vaders.

 

De zondag morgen begon niet lekker, we hadden namelijk veel regen. Na dus traag op gang te zijn gekomen zijn we begonnen aan de High land games waar verschillende kracht en techniek spellen op het programma stonden. Helaas hebben we het programma moeten afbreken na het 1ste onderdeel speerwerpen vanwege de regen. En hebben een alternatief programma uit onze geestelijke brein getoverd. Elk groepje kreeg 5 voorwerpen en 3 woorden waar ze een toneelstukje mee moesten voorbereiden. Na de toch totaal verschillende toneelstukjes gezien te hebben. Hebben we het geslaagde kamp vroegtijdig afgesloten.

Via deze weg willen we alle welpen en vaders bedanken voor het gezellige kamp!

 

De foto’s van het kamp zijn in het fotoalbum te vinden

 

Met vriendelijke groet,

De welpenleiding.

 

Top