Scouting logo

Vader en zoonkamp verkenners

24
jun
2012

Zaterdag 24 juni was het zover: vaderzoonkamp met de Verkenners.
De vaders en Verkenners kwamen zaterdag om half 10 aan op het Kampterrein in Neede. Eerst werd het kampterrein verkend, kopje koffie of ranja gedronken en daarna hebben we geopend.
Als eerste stond er een tocht op de planning, door middel van 3 routetechnieken moesten ze naar het eindpunt lopen. Natuurlijk liepen beide groepjes verkeerd, onder het mom van de route klopte niet probeerden ze het goed te praten. Uiteindelijk zijn beide groepjes op het eindpunt aangekomen: Woudy de Olifant op de Needse Berg.
Bij deze olifant hebben we Myrthe als leidster geïnstalleerd, daarna zijn Pim, Roy en Stan geïnstalleerd als Verkenner. Na de installatie was het tijd voor een potje slagbal, de vaders tegen de Verkenners.

’s Middags zijn we een middagje wezen survivallen, tegen elkaar over steile hellingen, onder de legernet, door hoepels en van de kabelbaan af. Er zaten een paar bij die heel fanatiek waren en koste wat het kost om als 1e over te komen. Tussendoor is Tom Oude Nijhuis van het bestuur nog even langsgekomen om te kijken hoe alles verliep.

Het avondeten hebben we in ‘restaurant’ de Needse Berg gehad, Myrthe en Ewout hebben op bestelling verschillende soorten pannenkoeken gebakken. Uiteraard smaakte dit erg goed en als toetje hebben we een ijsje gegeten.
’s Avonds hebben we het MAD magazine spel gespeeld, kom zo snel mogelijk van je geld af. Iedereen was fanatiek bezig om van z’n geld af te komen, er werd zelf geld in chipszakken gevonden!
Daarna hebben we een paar potjes dodende straal gespeeld, toen was het alweer tijd om te gaan slapen.

Zondag ochtend begon slecht, het regende. Maar dat weer hield er ons niet van om een mooie ochtendgymnastiek in te zetten! Met de radio hard aan hadden we de kinderen en vaders wakker gemaakt voor een mooie pyjama modeshow, verder nog even mega touwtje springen en een potje Bankenmariakoekkoek. Daarna lekker gebakken eieren eten van chef kok Ewout.

Na het ontbijt hebben we vlagverovertje gespeeld, de Verkenners tegen de vaders en leiding. Ondanks de regen waren beide partijen erg fanatiek om te winnen. Uiteindelijk hebben de Verkenners toch nog gewonnen. Na snel geluncht te hebben, hebben we met z’n alles opgeruimd in op de aanhanger gepakt. Het kamp was afgelopen, toch na een zonnige 1e dag en een regenachtige 2e dag was het een gezellig kamp. Iedereen hiervoor bedankt!

Met vriendelijke groeten,
Patrick, Rudolf, Myrthe en Ewout

Meer foto’s zijn hier te vinden

Top