Scouting logo

St. Jorisdag 2016

St. Jorisdag 2016
22
jun
2016

St. Jorisdag 2016

’s ochtends

Zaterdag 23 april stond in het teken van de St. Jorisdag. Sint Joris is de beschermheilige van de Scouting, het verhaal gaat over Joris die de draak verslaat. De tulp die ze op deze dag krijgen staat symbool voor het bloed van de draak die verslagen is. Deze worden dan ’s avonds op het kampvuur gegooid.

Dit jaar was het thema ‘Jodelahiti’, alles in het teken van braadworsten, Oostenrijk, skiën en jodelen. Overdag was er een vossenjacht in het dorp, de Welpen en Scouts moesten op zoek naar een Oostenrijkse familie. Maar er liep ook iemand van de Italiaanse maffia die de kinderen konden aftikken. Verspreid in het dorp waren er ook nog verschillende posten waar ze bijvoorbeeld ski lat moesten lopen, of jodelen. Er was een gezamenlijke lunch bij het gemeentehuis waar iedereen een lekkere braadworst met curry kreeg. Na de lunch werden de laatste vossen nog gezocht en daarna was het alweer tijd om het programma van overdag af te sluiten.

’s Avonds

’s Avonds werd het kampvuur aangestoken door een dronken Oostenrijker die een pull vol met vuur had. Daarna werd er gestart met het spel Ik hou van Tirol (variant op ik hou van Holland).Dit werd gespeeld met alle kinderen, ouders en familie. Er waren 3 groepen die tegen elkaar moesten strijden om de beste van de avond te worden en daarmee de eeuwige roem te krijgen.Hierna heeft het bestuur 2 van de leiding bedankt voor hun 25 jaar lidmaatschap bij onze scoutinggroep. Ook een jaarlijks terug keren is dat de belofte van alle leiding weer word vernieuwd en aansluitend werden de tulpen op het vuur gegooid.

Wij willen als organisatie iedereen bedanken voor hun inzet dat het een geslaagde St. Jorisdag is geworden.

Top