Scouting logo

Pooltocht 2013

29
jan
2013

In het weekend van 26 en 27 januari was er weer de jaarlijkse pooltocht. Dit is een oriëntatietocht ergens in Duitsland waar je met bepakking zelf je route bepaald door bergachtig gebied m.b.v. kaart en kompas. Je moet proberen zo snel mogelijk via verplichte posten naar het eindpunt te lopen. Dit valt niet altijd mee als je namelijk door heuvelachtig gebied loopt met een kaart waar gedeeltes van afgeplakt zijn. Door het lopen van bonusposten kun je ‘negatieve tijd’ verdienen, waardoor de totaal gelopen tijd wordt verminderd.

Dit jaar deden Tom en René als team Ice Walkers en Arnoud en Gijs als team Schemerlamp ook weer mee aan de pooltocht. Dit jaar was het startpunt in Lauenau in Duitsland, een bergachtig gebied in de buurt van Hannover. Door de hoeveelheid sneeuw zou het een echte pooltocht worden.

Tom en René hadden bedacht dat het ook mogelijk moest zijn om deze tocht gedeeltelijk hardlopen te volbrengen. Door de nodige sneeuw die in dit gebied lag, kregen ze enkele dagen ervoor wel enigszins hun twijfels over hun plan. Maar vol goede moed hebben ze in plaats van bergschoenen hun hardloopschoenen ingepakt. Ondanks hun twijfels over de haalbaarheid van hun plan stonden ze na de eerste dag al op de 1e plaats met een voorsprong van 2 uur en 10 minuten op de nr 2. Dit gaf hun de nodige stimulans op de volgende er weer volop tegenaan te gaan. Ze hebben hun voorsprong nog weten te vergroten naar 3 uur. Hiermee zijn zij de trotse winnaars geworden van de felbegeerde pooltocht bokaal, die ze een jaar lang in hun bezit mogen houden.

Het team Arnoud en Gijs hebben het na de eerste dag tot een 10e plek weten te schoppen en zijn uiteindelijk op een 7e plek beëindigd.

Wil je foto’s en uitslagen zien, kijk dan even op de site www.pooltocht.nl of www.facebook.com/pooltocht.

Top