Scouting logo

Paastraditie op de Dorpsbleek

24
apr
2014

Op de zonnigste dag van het paasweekend betraden meer dan 100 kinderen het gras van de Dorpsbleek aan de rand van het centrum van Losser. Op de plek waar in het ver verleden allerlei kleding werd gebleekt, waren het vandaag vooral broeken en panty’s welke groen kleurden. De kinderen kropen en renden door het hoge gras op zoek naar de drie zilveren wedstrijdeieren die samen met vele gele eieren verstopt waren. Op aanwijzing van de paashazen van de scouting Dr. Ariënsgroep werden alle eieren gevonden. De vinders van de zilveren eieren werden beloond met een prijsje. Op het veld voor de 4/5 jarigen waren dat Stan Nijmeijer, Noortje Stegge en Noëll Kamphuis en op het veld van de 6/7 jarigen Nikki Oude Hampsink, Reza Delhaas en Quinty Haverkate.

Na het zoeken begon het eiertikken. Met precisie werden de eieren tegen elkaar getikt, tot er uiteindelijk één hele eierschil overbleef. De meest harde eieren waren dit jaar van Noëll Kamphuis en Luca Even.

Bij het naar huis gaan was er voor iedereen een chocolade – ei. Voor een sfeerimpressie zie de onderstaande slide show of het foto album.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Top