Scouting logo

Nieuwsgierig?

Nieuwsgierig geworden over wat je bij ons kunt doen?

Maak dan hieronder een keuze voor de leeftijdsgroep en krijg meer informatie over de speltak waarvoor jij geschikt bent.

Welpen

Ben jij tussen de 6 en 10 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom bij de welpen en speel mee in!

De welpen spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers.

De meisjes en jongens welpen spelen wekelijks op de zaterdag. Bij sommige activiteiten doen ze dit samen, maar meestal apart.

tak tarzan

Scouts

Ben jij tussen de 10 en 14 jaar en heb je zin in actie? Meld je dan aan voor uitdagende avonturen bij de Scouts. Hier beleef je samen met je nieuwe vrienden supergave dingen. Ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen!

De Scouts van 10 tot 14 jaar heten Scouts en het thema dat centraal staat bij deze groep is de ‘ontdekkingsreis’. Deze groep Scouts is relatief zelfstandig en leert samenwerken met anderen in de groep. Zo bereiden we de Scout voor op de volgende speltak waarin hij of zij zelf activiteiten gaat organiseren.

De Scouts draaien op vrijdagavond Verkenners (jongens) en Gidsen (meisjes) om dezelfde tijd. Ze gaan samen op zomerkamp en draaien soms samen, maar meestal apart.

Explorers

Ben jij tussen de 14 en 18 jaar en wil jij je eigen plannen maken? Word dan explorer! De explorers organiseren hun eigen activiteiten zoals een expeditie in binnen- of buitenland.

Ga zwerven in Zweden, op kamp in Luxemburg of zeilen in Zeeland. Ook organiseren de explorers spectaculaire evenementen en uitdagende outdooractiviteiten.

De jongeren van 14 tot en met 18 jaar organiseren hun eigen activiteiten en maken hun eigen programma. De leiding begeleidt hen hierbij. Zo leren de jongeren om te gaan met verantwoordelijkheden en worden ze zelfstandig. Zelfs buitenlandse reizen kunnen deel uitmaken van het afwisselende programma.

Roverscouts

Ben jij 18 jaar of ouder, heb je een eigen mening en heb je wel zin in leuke buitenlandse uitstapjes? Word dan roverscout en organiseer samen met andere jongeren je eigen kampen en activiteiten. Als je wilt, kun je doorgroeien tot vrijwilliger. Dan begeleid je  andere jeugdleden.

Pivo's

De pivo’s draaien geheel zelfstandig. Ze hebben geen leiding of begeleiding meer, maar wel hebben ze een adviseur. Deze is er op de draaiavonden niet bij maar kan wel aangesproken worden als er zich een probleem voor doet.

Hun programma maken ze dus ook geheel eigen handig. Dit kan bestaan uit lekker actief doen, een feest of programma organiseren voor een andere groep of lekker lui hangen op de bank naar muziek luisteren. Ook de pivo’s gaan een of meerdere keren per jaar op kamp met een groot kamp in de zomervakantie. Ook dit wordt geheel eigenhandig georganiseerd.

Interesse?

Lijkt het je leuk om een keer te komen kijken of lid te worden?

Of heb je nog wat vragen?

Neem dan contact met ons op door te mailen met de speltakken of info@ariensgroep.nl. Het contactformulier invullen kan natuurlijk ook!

 

Laat je uitdagen
Top