Scouting logo

iScout 2013

27
mrt
2013

Zaterdag 2 maart 2013 hebben we met de pivo’s meegedaan aan de internationale internetwedstrijd, genaamd Iscout. Iscout is een online Wereldreis voor Scouts. Creativiteit, samenwerking en internet zijn belangrijke ingrediënten. het is de bedoeling door allerlei gekke doeopdrachten credits te verdienen. Met die credits kunnen dan weer vragen beantwoord worden en wie de meeste vragen goed beantwoord heeft wint.

We hadden een groep van ongeveer 15 man waarvan ± 5 achter de computer zaten om de filmpjes van de opdrachten te uploaden en vragen te beantwoorden. De rest was opgedeeld in groepen van 3 om zo veel mogelijk doeopdrachten te voltooien. We noemden onszelf “De wijzen uit het oosten”.

We openden de avond door een groepsfoto te maken in het thema ijskoud, op de groepsfoto was onze zelfgemaakte Iscoutvlag goed in beeld, deze moest bij elke opdracht duidelijk zichtbaar zijn.

Een paar opdrachten

Bouw een hottub

Hier hebben we een half olievat boven het kampvuur gehangen, gevuld met water, voorzitter er in gedaan, foto gemaakt en de opdracht was voltooid.

hottub

Bouw een highrope course in een centrum

Hier hebben we op de brink een kabelbaan, een apenhang en een touwbrug gemaakt, foto gemaakt en de opdracht was voltooid.

Bouw een bushokje om tot bioscoop met 2 rijen stoelen en een beamer

Hier hebben we bij de bushalte “schorfhaar” een beamer geplaatst met twee rijen stoelen erachter, popcorn erbij en film gekeken. Het leuke was dat toen de bus er langskwam, de buschauffeur het de moeite waard vond om de bus even stil te zetten en gezellig even mee te kijken.

Uit het raam

Laat een voorwerp van de tweede verdieping vallen en film zo mooi mogelijk hoe deze uit elkaar spat. Hier hebben we een oude tv van het dak laten vallen en dit zo spectaculair mogelijk in slowmotion gefilmd.

Film een libdup op een kinderen voor kinderen liedje

Bijna alle deelnemers van de Iscout deden mee en het resultaat is op onderstaande link te bekijken.

Top