Scouting logo

HIT 2013 – Interhity

8
apr
2013

Eens per jaar tijdens het paasweekend wordt er landelijk een geweldig scouting spektakel georganiseerd, de H.I.T. Dit staat voor Hikes, Intereseskampen en Trapperskampen. Verdeeld over 6 locaties door heel nederland worden verschillende activiteiten georganiseerd. Wat je kunt verwachten tijdens dit weekend is eigenlijk alles wat je van scouting gewend bent. Activiteiten als Hiken, orienteren, koken, EHBO of zelfs pony/paardrijden zijn mogelijk tijdens dit weekend.

Dit jaar hebben meerdere jeugdleden maar ook leiding meegedaan aan verschillende HIT onderdelen. De leiding heeft dit jaar meegedaan aan de Interhity, in plaats van lopend een tocht af te leggen en je te moeten orienteren wordt er hier van je verwacht dit per auto te doen. Dit klinkt misschien wat saai en erg lui, maar je bent eigenlijk constant bezig met het navigeren en orienteren door de omgeving met de route die ze weer in bijzondere puzzels hebben gegoten.

DSC_1516-1024x678Dit jaar zijn Remco, Rick, Wouter en ik (Arnoud) op pad gegaan om te proberen dit jaar de gouden nummerplaat binnen te krijgen. Remco, Rick en Wouter vormden een team met de naam De Grösdiesels en Ik zelf zat in een team met mensen van buiten onze groep met het team “Kei Onmeunig”.

De bedoeling van de Interhity is het zo kort mogelijk afleggen van de route, dit is niet alleen door alles goed te rijden maar ook door de opdrachten onderweg goed uit te voeren. Zo moest er een memoryspel worden gemaakt op de achterbank en hebben we de hele route foto’s moeten maken van gele voertuigen die we tegenkwamen.

De tocht begon op vrijdag 29 maart in het Zuid-Hollandse Strijen, de eerste tocht heeft dus even geduurd omdat ik mensen op moest halen uit Eindhoven en Veldhoven. Niet echt een directe lijn vanuit Enschede. Hierna hebben we een tocht moeten rijden die ons in 4 dagen tot Mook heeft bracht. Een knotgekke tocht die ons door Zeeland, Noord-Brabant, Limburg en zelfs Duitsland en Belgie heeft gebracht.

DSC_1551-1024x678Vele opdrachten en hindernisparcours verder is het uiteindelijk gelukt om de gouden nummerplaat binnen te slepen met team “Kei Onmeunig” en hebben we het als beste gedaan van allemaal!

Zelf meedoen met de HIT is zeker een aanrader, volgend jaar is er weer een kans om een geweldig paasweekend te kunnen beleven!

Binnenkort kun je hier een stukje van 1 van de jeugdleden vinden die mee heeft gedaan aan de HIT.

Top