Scouting logo

Groepskamp Scouting Dr. Ariënsgroep

2
nov
2013

In het weekend van 12 en 13 oktober is de scouting Dr. Ariënsgroep uit Losser op groepskamp geweest. Dit jaarlijks terugkerende evenement had dit jaar het thema safari waarbij elk programma in het teken stond van wilde dieren. Zoals bekend laat geen scout zich tegenhouden door het weer want het was een regenachtig weekend. Maar met de creativiteit van de scouting valt niet te sollen en zo zijn de jonge welpen van de leeftijd 6 tot 11 op safari geweest naar het Bengeltjesdorp in Hengelo om daar te leren klimmen en klauteren en samen te spelen.

Ook geen safari zonder water dus de Scouts (leeftijd 11 tot 14) en de Explorers in de leeftijd van 14 tot 18 zijn naar Enschede afgereisd om daar te zwemmen. Gelukkig werd het later in de avond alsnog droog en konden de geplande activiteiten alsnog van start gaan. De Welpen zijn in en om het eigen clubgebouw aan de Smitbreewegdieren gaan spotten terwijl de Scouts en Explorers gedropped werden bij de Duitse grens om de wilde dieren te beschermen en deze weer veilig terug te brengen naar hun hok. ’s Avonds was er ook nog tijd om onder het genot van wat lekkers bij het kampvuur te zitten voordat iedereen in een diepe rust viel.

Ook de zondag was een dag vol activiteit waarin met de hele groep dieren werden gezocht die terug moesten naar het dierenverblijf. Hiervoor was er voer nodig dat met scouting-opdrachten kon worden verkregen. Deze opdrachten varieerden van, zo hoog mogelijk in een paal klimmen, tot het schminken van vlinders. Zo was er voor elke leeftijd een aantrekkelijk programma.

Een weekendkamp is niet compleet zonder de ondersteuning van de oudste leden van de groep. De Pivo’s en Roverscouts. Vele van hen behoren ook tot de leiding. Samen met het bestuur, wat voor de culinaire ondersteuning zorgde, was het Groepskamp een daverend succes voor iedereen.

Top