Scouting logo

Eiertikken en eieren zoeken

24
apr
2019

Losserse paastraditie leeft voort op Dorpsbleek

Zilveren en gele eieren

Op een van de warmste eerste paasdagen uit de geschiedenis, was er wederom het traditionele eierzoeken en eiertikken op de dorpsbleek in Losser. Vele kinderen wisten de weg naar de bleek te vinden, begeleidt door ouders en/of oma en opa.

Gespannen verzamelden zij zich achter het hek, tot het startsein werd gegeven voor de jaarlijkse zoektocht. Onder leiding van de paashazen gingen de kinderen op zoek naar de vele eieren die door de scouts van de Dr. Ariënsgroep wederom waren verstopt. De kinderen kropen en renden door het hoge gras op zoek naar de eieren. De zilveren eieren waren op beide velden al snel gevonden, en na lang speuren verdwenen uiteindelijk ook alle gele eieren in het mandje van de paashaas.  

Hardste ei van Losser

Na het zoeken werd getest welk kind het hardste ei van Losser had meegebracht. Fanatiek werden de eieren getikt en de schillen vlogen door de lucht. Voor de winnaars van het zoeken en tikken was er een chocolade paashaas. En omdat winnen bij scouting niet het belangrijkst is, was er voor zoekers een groot chocolade paasei.

De zilveren eieren op het 4 /5 jarigen veld werden gevonden door:

Fiene ter Beek, Aniek Kamphuis, Noud Jonker.

Op het 6 /7 jarigen veld door: 

Julay Berky, Julias Opperwal en Marit Kamphuis.

Het eiertikken werd gewonnen door: 

Sterre Kamphuis en Jelske klein Rot.

Bron: Hallo Losser

Top