Scouting logo

District Scouting Wedstrijden 2014 waterproof

District Scouting Wedstrijden 2014 waterproof
24
mei
2014

Toen we het terrein opkwamen waren wij de eerste van onze ronde. Wij mochten nog niet beginnen omdat we ons pas in mochten schrijven als iedereen van onze ronde er was. Toen iedereen er was mochten we beginnen met kampopbouw. Romy Elferink was chef keuken en Romy Scheffer was chef tent. Rimke en Lieke hielpen Romy mee met de keuken. Anne hielp Romy met de tent. Alles ging goed tot dat Rimke haar vinger tussen 2 balken kreeg. Toen gingen we openen en ontmoetten we Jan. Rick had ons al verteld dat hij heel streng is. Hij legde ons uit wat we dat weekend gingen doen. Daarna mochten we verder met kampopbouw. Toen we klaar waren met kampopbouw gingen we naar de verkenners die hadden ondertussen een modderpoeltje ontdekt en waren daar in met een stok aan het prikken.

Smiddags gingen we tocht lopen we hadden de tocht helemaal goed gelopen ergens in het midden van de tocht bij de Tankenberg stond al een groepje. Wij dachten dit kan niet want wij waren groepje 1 dit was de teylersgroep ze waren verkeerd gelopen. Op de Tankenberg moesten we kompasschieten toen we klaar waren zagen we dat onze verkenners ook verkeerd waren gelopen. Dat vonden we heel grappig nu waren we weer een stapje dichter bij de overwinning. En we liepen samen verder….. Toen we terug waren op het terrein waren er al 2 groepen zij waren ons onderweg gepasseerd. We hadden even wat vrije tijd. De teylers waren met Rick aan het klieren en Harm (Van de teylers) werd na lang wegrennen door Rick in het beekje gegooid. Daarna werd Rick ook weer geduwd maar belande net niet in het water. Toen was het tijd om te gaan koken. We aten schnitzels met doperwtjes en aardappels met jus. Het eten zou gecontroleerd worden maar uiteindelijk hoefde dat niet. Als je zeker wist dat het klaar was mocht je beginnen met eten. Toen we klaar waren met eten was er nog wat eten over. En natuurlijk moest er wel weer iemand mee gaan klieren dat was dit keer Anne. Ze gooide alles wat over was door elkaar heen, en ging het proeven. Ze vond het heel vies, en wij vonden het al vies om naar te kijken.

Toen het avond werd moest je je voorbereiden op het toneelstukje. Rimke was zo dom om tegen Ivo (leiding van vasse) te zeggen zullen we een duet doen? Toen moesten Romy en Rimke samen eigenlijk zingen we kregen een map met allerlei Oudhollandse liedjes. We hadden gekozen voor: het is een nacht van Guus Meeuwis. Maar later werd het toch kom pak je lasso maar en we hoefden niet te zingen maar dansen. Gelukkig waren wij niet als enigste de vrijwilligers. Want de andere scouting groepen werden ook het podium opgeroepen. Toen was het eerste groepje aan de beurt met het toneelstukje dat waren wij. Toen alle toneelstukjes waren afgelopen moesten we gaan slapen. Om de 10 minuten moesten we wel weer mee naar de wc met Anne. Toen we eindelijk goed en wel lagen kwamen de Teylers en verkenners bij ons in de tent. Uiteindelijk lagen we met z’n twaalfen in de tent na een tijden ging iedereen weg alleen Harm bleef liggen. Die werd later weggestuurd door Wendy. Die was niet zo blij.

Sochtends kwamen de verkenners en Teylers bij ons ontbijten. De Teylers hadden eieren en wij hadden knakworsten we hadden dus broodjes met ei en knakworst. Toen begon de leiding met het voorbereiden van de spelletjes van sport en spel. Dat duurde even dus we hadden wat vrije tijd. We gingen met z’n allen midden op het grasveld in de zon liggen. Toen legde Jan het spel uit. Het begon met allemaal kleine spelletjes waar je kaartjes mee kon verdienen. Onze groep ( de ariens) hadden luchtbuks schieten en quad rijden. Als je alle spelletjes had gedaan werd het tweede spel uit gelegd met de kaartjes die je had verdient moest je iets bouwen. Wij waren te druk bezig met quad luchtbuks en zeepbaan dat we het spel niet af konden maken en de kaartjes waren vergeten in te leveren. Daardoor kregen we minder punten.

Toen gingen we eten. Wij aten bij de verkenners gebakken bolletjes met suiker en een snufje kaneel. Later mochten we beginnen met kampafbouw. Anne en Romy deden de tent en Rimke Lieke en Romy deden de keuken. De ariens waren als laatste klaar dus iedereen zat op ons te wachten. Toen wij klaar waren konden we de verkenners nog gaan helpen met het sjouwen van spullen.

Toen gingen we een groepsfoto maken. En daarna gingen we sluiten. En werd de winnaar bekend gemaakt. Wj waren 9e en onze verkenners waren 10e. We waren een half uur te vroeg met sluiten. Dus gingen we op de brug zitten en maakte Wendy foto’s van ons. Kas gooide stenen in het water met de bedoeling dat wij nat werden. Wij hoopten dat hij nat werd maar dat werd hij niet. Na 20 minuutjes wachten werden wij opgehaald.

Dat was het RSW weekend 17/18 mei 2014.
En iedereen leefde nog lang en gelukkig.

Groetjes xxo de leukste gidsjes van de Ariens, Romy en Rimke.

Top